Belföld

Megrongálta a vihar a bánkúti sípályákat

Megkezdődött a kárfelmérés péntek délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánkúton, ahol a vihar csütörtökön fákat csavart ki, megrongálta a sípályákat és a vezetékeket is.

A hirtelen jött vihar a leginkább a sípályák környékén és a panzióknál okozott kárt, az elsődleges információk szerint több hektárnyi területen.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője azt MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók csütörtökön este 11 óráig voltak kinn a helyszínen; az utat szabadították fel, ahová mintegy 20 fát döntött ki a szél.

Rencsiné Ágh Márta, a területileg illetékes Északerdő Erdőgazdasági Zrt. szóvivője közölte: az előzetes becslések szerint 3-4 ezer köbméternyi faanyagot, értékes faállományt döntött ki a vihar.

Kovács Zoltán, a Bánkúti Síklub elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vihar megrongálta a sípályákat és a vezetékeket is. Mint elmondta, késő estére állt helyre az áram- és a telefonszolgáltatás, ezért kommunikálni sem nagyon tudtak Bánkútról. Egyelőre nem tudják, mennyire sérültek a pályák és a vezetékek, a síklub elnöke későbbre ígért pontosabb tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik