Belföld

HospInvest-ügy: a politikai harc folytatódik

A Heves megyei közgyűlés elnöke arra kéri Eger polgármesterét és a Fidesz megyei frakcióvezetőjét, nyilatkozzanak arról, hajlandók-e részt venni egy, a kórház működését ellenőrző testület munkájában - tudatta maga az elnök, Sós Tamás. Eger polgármestere úgy reagált: semmiféle törvénytelenséghez nem kíván asszisztálni.

A megszólítás oka, hogy Heves megye közgyűlése pénteken eldöntötte: november elsejétől a HospInvest Zrt. üzemelteti az egri Markhot Ferenc Kórházat. Az ezt megelőző csaknem egy évben azonban több összetűzés volt az MSZP által vezetett megyei közgyűlés és a döntést ellenző, Fidesz-többségű Eger önkormányzata között. A HospInvest-működtetés ellen volt a megyei Fidesz-frakció is.

Béke és összefogás

Sós Tamás (MSZP)közleményében azt írja: Eger városának és egész Heves megyének végre békére és józan együttgondolkodásra van szüksége.

“Csak ez az összefogás szülheti meg a nyugalmat, amire a zavartalan gyógyító munkához, és a kórház fejlődésének elindításához most a legnagyobb szükség van Egerben” – áll a közleményben.

Sós Tamás kitér rá, hogy miközben őt az egri önkormányzat nyilvánosan felelőtlenséggel vádolja, addig Habis László, Eger polgármestere és a megyei ellenzék vezérei a munkaszerződések megtagadására buzdították a kórház dolgozóit, akik e döntésük miatt november elsejétől lemondanak munkájukról, és félő, hogy nem találnak újat.

Hangsúlyozza: az intézménytulajdonos megyei önkormányzat szigorú kontrollal figyel oda arra, hogy az új működtető valóban minden vállalását teljesítse.

A Heves megyei elnök azt írja: “Eger polgármesterét és a megyei ellenzék képviselőit több alkalommal felszólítottam már, hogy ebben az ellenőrzési folyamatban vegyenek részt, és ezt most újra megteszem. Ezúton kérem fel ismét Habis Lászlót, Eger polgármesterét, és Herman István frakcióigazgatót, hogy nyilatkozzanak: hajlandóak-e végre részt venni egy, a kórház működését ellenőrző testület munkájában?”

Hozzáteszi: ha valós a kórház jövőjéért érzett – rendszeresen hangoztatott – felelősség és aggodalom, éppen itt lenne az ideje, hogy ezt a felelősséget végre ők maguk is gyakorolják, méghozzá józan, rendezett keretek között.

Nem asszisztál törvénytelenséghez

Habis László, (az Egri Lokálpatrióta Egylet jelöltjeként megválasztott) egri polgármester a közleményre reagálva közölte: semmiféle törvénytelenséghez nem kíván asszisztálni, a megyei önkormányzatnak pedig volt felügyelő szerve.

Sós Tamásnak a polgármester felelőtlenségére vonatkozó mondatait Habis László visszautasította. Azt mondta: ez nem felel meg a valóságnak.

Korrekten és hitelesen tájékoztatta a kórház dolgozóit és a város lakóit arról, hogy mi történt, és ez ezután is így lesz – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik