Belföld

Ellenőrök szállják meg a villamosokat

Még a felszállás előtt ellenőrzik majd a felszálló utasokat, van-e érvényes jegyük, illetve bérletük - derül ki a BKV közleményéből.

November 3-ától és 10-étől – két ütemben – a 4-es illetve a 6-os villamosok végállomásain közvetlenül az utasok felszállása előtt kerül majd sor az utazási jogosultság ellenőrzésére a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban – írja a BKV közleménye.

A BKV Zrt. szeptemberben a kelenföldi Etele téren vezette be a felszíni, felszállás előtti jegy- és bérletellenőrzést. A társaság az új típusú ellenőrzés folytatása mellett döntött, hiszen továbbra sem a pótdíjazás a cél, hanem éppen a büntetést megelőző ellenőrzés – olvasható a vállalat közleményében.

Az új rendszerű felszíni ellenőrzés november 3-án (hétfőn) a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri végállomásán kezdődik, illetve november 10-én (hétfőn) a Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásoknál folytatódik.

A végállomásokon a kék karszalagos jegyellenőrök mellett zöld karszalagos biztonsági őrök is ellenőrzik az utasok utazási jogosultságát. A felszállás utáni jegykezelésre természetesen külön ellenőri csoportok figyelnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik