Belföld

Tízmilliókért mondott le Zuschlag a mandátumáról

A nyomozati iratok szerint Zuschlag és egy ismeretlen személy közötti beszélgetésből az derült ki, hogy Zuschlag János 2004-ben, miután lemondott képviselői mandátumáról, több tízmillió forintot kapott az MSZP-től.

A Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján Kecskeméten Lados István korábbi vallomását olvasták fel, melyben arról vallott, hogy fültanúja volt és felvett egy telefonbeszélgetést, melyben Zuschlag azt mondta, hogy több tízmillió forintot kapott az MSZP-től országgyűlési képviselői mandátumáról történő lemondásáért.

A bíró által felolvasott nyomozati jegyzőkönyv szerint a felvétel 2005 szeptemberében készült, amikor Zuschalg és Lados egy szobában voltak és az elsőrendű vádlott vezetékes telefonon beszélgetett valakivel. A tanácsvezető bíró kérdésre Lados elmondta: azért vette fel mobiltelefonjának felvevőjével a beszélgetést, mert az “döbbenetes volt”.

Lados vallomása szerint a telefonálás alkalmával Zuschlag János “cinikusan és nyíltan beszélt arról, hogy a kormány, illetve az MSZP vezetőivel tárgyalást folytatott”, és az országgyűlési képviselői mandátumáról történő lemondásáért több tízmillió forintot kapott a párttól. A beszélgetés során elhangzott az is, hogy Zuschlagnak további követelései voltak az MSZP-vel szemben.

A tárgyalás november 5-én folytatódik, amikor az ügyvédek tehetnek fel kérdéseket a másodrendű vádlottnak, majd Zuschlag János kihallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik