Belföld

Több rendőr lesz a temetőkben a hétvégén

A hétvégén több rendőr lesz a temetők környékén és a sírkertekben - mondta Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője kedden Budapesten.

A Fiumei úti Sírkertben tartott sajtótájékoztatón Tafferner Éva elmondta: a rendőrség elsődleges feladata a forgalom irányítása, valamint a temetőkben a zsebtolvajlás, az autólopások és autófeltörések megakadályozása. Ebben a szokásosnál jóval több civil és egyenruhás rendőr, valamint polgárőr segédkezik majd.

Szécsi Tibor, a BRFK forgalomszervezési és megelőzési osztályának vezetője elmondta, hogy november 1-jén és 2-án a temetők környékén megállási tilalmat és egyéb forgalomkorlátozást vezetnek be a jobb megközelíthetőségért. A helyszínen lévő rendőrök segítik majd az autós és gyalogos közlekedést.

A rendőrség elsősorban a BKV-járatok közlekedését segíti, ezért azt tanácsolja, hogy a temetőkbe látogatók a tömegközlekedési járműveket vegyék igénybe. Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója közölte: ezen a héten reggel 7 órától este 8 óráig vannak nyitva a sírkertek. A látogatók érdekében megerősítik a biztonsági szolgálatot. Két temetőbe, az Újköztemetőbe és a Fiumei útiba lehet autóval bemenni.

Mint minden évben, úgy idén is tartanak központi kegyeleti megemlékezéseket, amelyek október 31-én és november elsején lesznek a Budapesti Temetkezési Intézet temetőiben – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik