Belföld

Az SZDSZ is eladná a Főgázt

A fővárosi SZDSZ-frakció kedd esti ülésén alapvetően egyetértett azzal a városvezetői javaslattal, hogy csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés elé kerüljön a Főgáz Zrt. eladásáról szóló előterjesztés - közölte John Emese frakcióvezető a képviselőcsoport ülését követően.

Miután megvitatták a javaslatot, a képviselőcsoport többsége egyetértett azzal is, hogy a szocialisták álláspontjától függően akár rendkívüli közgyűlésen tárgyaljanak novemberben, még a jövő évi költségvetési koncepció elfogadása előtt, a Főgáz magánosításáról.

John Emese közölte, ha csütörtökön a közgyűlés napirendjére kerül a Főgáz eladási javaslata, az SZDSZ-frakció tagjai számára nem lesz kötelező igennel voksolni az előterjesztésre. A politikus tájékoztatása szerint nem foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy milyen beruházásokat kellene leállítani akkor, ha forráshiány keletkezik a fővárosi fejlesztések EU támogatási önrészénél.

Nem került szóba a 4-es metró építésének leállítása sem – szögezte le a frakcióvezető az MTI azon felvetésére, hogy hétfő este az MSZP országgyűlési frakciójának ülésén felmerült ez az ötlet. John Emese elmondta azt is: egyetértett a frakció azzal, hogy az önkormányzat közlekedési tanácsnoki posztját Lakos Imre töltse be a jövőben. A tisztség Dancs Gábor képviselői lemondásával üresedett meg, csakúgy, mint a frakcióvezető-helyettesi poszt. Ez utóbbiról nem határoztak, a tisztségre többen aspirálnak – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik