Belföld

Megmenekül az idei 13. havi nyugdíj

Veres János pénzügyminiszter nem erősítette meg az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos sajtóértesüléseket, de hangsúlyozta: az idei 13. havi nyugdíjra van fedezet.

A 13. havi nyugdíj idei második részének kifizetésére van fedezet, és azt nem érintik az intézkedések – hangsúlyozta Veres János pénzügyminiszter kedden reggel az M1 Kereszttűz című műsorában.

Veres János nem erősített meg egyetlen a Nemzetközi Valutaalappal folyó tárgyalásokkal kapcsolatos értesülést sem, de hangsúlyozta, hogy Magyarország egyszerre több szervezettel, köztük az IMF-fel és az EU-val is tárgyal.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy nem szándékoznak új költségvetést beterjeszteni, a prognózisoknak megfelelő változtatásokat a parlamenti vita során módosító javaslatokkal megoldhatónak tartják.

A lehetséges kiadáscsökkentésekkel kapcsolatban mindössze annyit erősített meg a miniszter, hogy a szocialista frakció “a 13. havi nyugdíj és köztisztviselői javadalmazás témakörét érintő” – a nemzeti csúcson is többek által felvetett – intézkedések több variációját is áttekintette, és felhatalmazta a kormányt, hogy az új makrogazdasági pályán szükséges kiadáscsökkentéseket ezen a területen hajtsa végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik