Belföld

Megérkezett az első litván járat Ferihegyre

Ferihegyen kedden landolt először litván légitársaság repülőgépe - közölte Szollár Domokos a BA Zrt. szóvivője.

A flyLAL repülőgépe Saab 2000-es gépe visszatérő vendég lesz a jövőben Ferihegyen, heti három alkalommal – kedden, csütörtökön és szombaton – szállít majd utasokat a magyar főváros és Vilnius között.

A ferihegyi tűzoltók vízsugár boltívvel köszöntötték a gépet. A flyLAL, a litván nemzeti légitársaság az új járat indításával a 36. menetrendszerinti fuvarozó a BA palettáján.

Mivel a flyLAL új célállomással gazdagította a repülőtér kínálatát, így a légitársaság élvezheti a Budapest Airport ösztönző rendszerének előnyeit. Ennek részeként a flyLAL az üzemelés első öt évében jelentős kedvezményben részesül a leszállási díjakból. Az első évben egyáltalán nem kell fizetnie a légitársaságnak a leszállásokért – közölte a BA.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Vilnius nemcsak azért lehet érdekes célpont a magyar utasoknak, mert 2009-ben a litván főváros lesz Európa kulturális fővárosa, de azért is mert ott számos látnivaló van, köztük Európa egyik legrégebbi, a Báthory István által 1579-ben alapított egyetemével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik