Belföld

Demeter: manipulál a titokminiszter

A nyilvánosság manipulálásával vádolja Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert az október 23-án leleplezett állítólagos bombagyáros ügyének kezelése miatt Demeter Ervin, az Orbán-kormány titokminisztere - írta a Magyar Hírlap.

A politikus utalt arra, hogy a hatóságok saját beismerésük szerint hetek óta tudtak arról, hogy az azóta előzetes letartóztatásba helyezett Tölgyesi Krisztián mire készül. Így nagy valószínűséggel arra is számíthattak, hogy október 23-án “nem hétköznapi autóval” parkol le a Nyugati téren, ahol végül is látványos külsőségek között “felfedezték” a házi gyártmányú csőbombákat tartalmazó járművet – áll a cikkben.

“Szemmel látható a nyilvánosság manipulálása, hiszen teátrális akció keretében csaptak le a rendőrök az állítólagos bombagyárosra a helyszínen” – nyilatkozta a fideszes politikus.

Budai Bernadett kormányszóvivő a kijelentésre reagálva elmondta: a kormányfő bizalma töretlen Ficsor Ádámban, továbbra is fenntartja jelölését a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszteri posztra. Bajnai Gordon azt várja a jelölttől, hogy biztosítsa és garantálja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok törvényes működését – mondta. A parlamenti bizottságban tegnap, ahogy várható volt, politikai és nem pedig szakmai alapon szavaztak a pártok, így ez nem kérdőjelezheti meg a jelölt alkalmasságát – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik