Belföld

Tárt karokkal várja az MSZP az IMF-et

Az MSZP-frakció mandátumot ad a Nemzetközi Valutalappal (IMF) kötendő megállapodáshoz - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter, a szocialista párt alelnöke hétfőn este a képviselőcsoport üléséről távozóban; a politikus részletekbe nem kívánt bocsátkozni.

Arra a kérdésre, hogy az IMF megállapodás érinti-e a 13. havi nyugdíjakat, Kiss Péter azt mondta, a valutaalappal még nem kötöttek megállapodást, a frakció most az ehhez szükséges mandátumról tárgyal. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden az érdekképviseletek és az öt parlamenti párt véleményét akarja megtudni.

Kiss Péter nemzeti ügynek tartja, hogy Magyarország finanszírozási biztonságot szerezzen, ezért egyszerre tárgyal az EU-val és az IMF-fel, hogy egy olyan pénzügyi hátteret teremtsen magának, ami bármilyen esetben lehívható és meggyőző nagyságrendű. A miniszter nagyon komoly eredménynek tartja, hogy a héten le lehet zárni ezt az ügyet.

Arra a kérdésre, hogy nagy vita van-e a frakcióülésen, Kiss Péter közölte: nagyon komoly hozzászólások vannak, de szerinte az száz százalékos álláspont, hogy legyen mandátum a megállapodás megkötéséhez és ez biztosítson egy jó pénzügyi hátteret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik