Belföld

Lelassult az Árpád híd

Felújítások kezdődtek hétfőn az Árpád hídon, emiatt éjszakánként két forgalmi sávot lezárnak és napközben is sebességkorlátozás van a hídon.

Hétfőn éjjel kezdték meg az Árpád híd északi, Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemek cseréjét.

A munkavégzés – amelyre naponta este tíz órától hajnali hat óráig kerül sor – mindhárom forgalmi sávot, a mellettük haladó kerékpárutat, valamint a járdát is érinti. Éjszakánként a jelzett időben egyszerre két sávot zárnak le. Buda irányába a forgalom csak egy sávban haladhat.

A kibontás során keletkező mintegy 11 méter hosszú munkasáv áthidalására egy acélból készült, láthatósági festéssel ellátott, a közúti forgalom áthaladását biztosító részt helyeztek el, ami miatt ezen a részen maximum 30 kilométer/óra sebességgel lehet áthajtani.

A felújítási munkálatok várhatóan november 22-ig tartanak majd. A munkák a villamos forgalmat nem érintik, és a munkálatok után 50-ről 70-re növekedhet a hídon megengedett maximális sebesség.

Változás a Nyugatinál

A Nyugati téren annyiban módosult a forgalmi rend, hogy megszüntették a Bajcsy-Zsilinszky útról balra, a Szent István körútra kanyarodó sávot. A balra kanyarodók az Alkotmány utca-Szemere utca útvonalon kell haladjanak.

Nem lehet balra menni a felüljáró alatt

Nem lehet balra menni a felüljáró alatt

Budai Alsó rakpart

November első napjaiban a Margit hídtól az Erzsébet hídig tartó három kilométernyi alsó rakparti szakaszon ismét lehet majd autóval közlekedni, de egyelőre csak a déli irányba. A teljes, mintegy hétkilométeres budai rakparti főgyűjtő csatorna építése várhatóan jövő év augusztusára készül el.

A Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti mintegy 1,2 kilométeres szakaszon az év végéig tartanak majd a munkák. A tervek szerint az Erzsébet hídtól a Petőfi hídig terjedő rakparti szakaszon jövő év januárjában már két irányban lehet autózni. A Margit híd és az Erzsébet híd közti szakaszon egyébként novembertől még a régi útburkolaton lehet közlekedni, mivel az új útpályát tavasszal készítik el.

Margit híd és a Szabadság híd

Összehangolja a Szabadság híd rövidesen befejeződő felújítása és a Margit híd jövőre kezdődő rekonstrukciója kapcsán esedékes feladatokat a főváros – közölték a Városháza illetékesei. A Margit híd lezárásával egy időben, jövő májusban fejeződik be a Szabadság híd teljes felújítása, s indulhat meg a gépjárműforgalom a hídon.

A Szabadság hídon a villamosok a tervek szerint az idén december 20-tól közlekedhetnek, ezt követően megkezdik a köz- és díszvilágítás kivitelezését, a korrózióvédelmi munkálatokat és az aszfaltozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik