Belföld

Kedden ötpárti az IMF-megállapodásról

A miniszterelnök keddre konzultációra és tanácskozásra hívja a parlamenti pártok képviselőit a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval való tárgyalások kapcsán.

A miniszterelnök közölte: az IMF-fel tervezett megállapodás célja az, hogy megvédjék a magyar gazdaság és a magyar családok érdekeit. Hozzátette: azt szeretnék, ha látná a világ, hogy Magyarország képes olyan szövetségesekkel körülvenni magát, akikkel együtt biztosítja a stabilitást.

Az eseményre a parlamenti pártok vezetői és frakcióvezetői kapnak meghívást. A találkozón konzultálnak velük arról is, hogy mivel értenek egyet, mit tudnak támogatni, és mit nem az IMF-fel és az unióval kötendő megállapodásokban.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy az IMF-fel kötendő megállapodás révén az elérhető források nagysága “meggyőző” lesz, de konkrét összeget nem említett.

Varga Mihály közölte: a Fidesz elmegy erre a konzultációra. Mint felidézte, Magyarország utoljára 1996-ban kötött készenléti hitelt a Nemzetközi Valutaalappal, amelyet azonban az ország akkor nem használt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik