Belföld

Szakszerű volt a rendőri fellépés

Indokoltak, arányosak, szakszerűek és törvényesek voltak a rendőri intézkedések az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójával kapcsolatos eseményeken - közölte az országos és a budapesti rendőrfőkapitány pénteken, a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

A Nyugati téri felüljáró alatt ellenőrzés alá vont, bombákat rejtő autó őrizetbe vett tulajdonosa egy 33 éves, radikális csoportokhoz köthető budapesti férfi.

A rendőrség összesen 34 személyt állított elő október 23-án – közölte Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy országosan 6.200 rendőr biztosította a rendezvényeket, ami a rendőrségnek mintegy 310 millió forintjába került.

Kiss Imre, a Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának parancsnoka elmondta, hogy a Nyugati téren ellenőrzött gépkocsiban talált csőbombák kisebb kézigránátnak megfelelő hatást tudtak volna kifejteni, ha működésbe lépnek. Az autóban talált további három, csőbombával kombinált távirányítású gyújtóbomba tíz méteres körben fejtette volna ki hatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik