Belföld

A vagyonvédelmi cégek profitálnak az utcai demonstrációkból

Az állami ünnepekkel lassacskán összefonódó utcai demonstrációk kiegészítő megrendeléseket hoznak a vagyonvédelmi vállalkozásoknak azoktól a cégektől, amelyeknek a létesítményei közel esnek az ünnepi rendezvények helyszíneihez - írta a Napi Gazdaság.

Ezeket a megrendeléseket részint a multinacionális cégek, részint pedig a víz-, gáz- és üzemanyag-szolgáltató cégek adják le, mert ezeknek a szervezeteknek a profilja folyamatos működést igényel – mondta el a lapnak Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

Az élőerős őrzéssel foglalkozó vállalkozások számára a hasonló megmozdulások ahhoz járulnak hozzá, hogy a cégek egyenlege nullszaldós legyen, mert amennyivel több munkát kapnak a demonstrációk miatt, annyival csökkennek a bevételeik az ünnepnapokon zárva tartó üzletekből visszavont munkaerő miatt – közölte Német Ferenc. A 2006 ősze óta fel-fellobbanó utcai megmozdulásoknak számukra az az egyetlen pozitív hozadéka, hogy ez a helyzet egyre inkább “a megfelelő szakmai felkészültséggel működő” szolgáltatók malmára hajtja a vizet – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik