Belföld

Terézváros plakátokon üzent a vandáloknak

Terézváros polgármestere plakátokon kéri október 23-a méltó megünneplését. Verók István így szeretné elkerülni, hogy a korábbi nemzeti ünnepekhez hasonlóan idén is vandálok rongálják meg a világörökségi védelem alatt álló Andrássy utat.

Terézváros nem kér a vandalizmusból! – áll azon a plakáton, amelyet a déli órákban helyeznek el a VI. kerület forgalmasabb közterein. A felhívás arra hívja fel a figyelmet, hogy „az agresszió és a rombolás, a nemzet értékeinek megrongálása nem összeegyeztethető a megemlékezéssel és a tiszteletadással”.

Október 23-a csak akkor lehet valóban ünnep, ha mindenkié, és nem egy rongáló kisebbség vandalizmusáról és fenyegetéséről szól – írja Verók István (MSZP) polgármester az ünnepet megelőző napon kihelyezett figyelmeztető plakátokon.

A plakátokon Andrássy úti épületek és ünneplő gyerekek, családok láthatók. Utóbbiakon kukákat borogató, gyújtogató, rongáló alakok, valamint egy tank áthúzott rajzai is megjelennek. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az elszabadult indulatok a korábbi években sok tízmillió forintos kárt okoztak a világörökségi környezetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik