Belföld

Összehajolt Kóka és Herényi

Kóka János és Herényi Károly közös levelükben ötpárti tanácskozásra hívja szerdára a parlamenti pártok szakértőit. A tanácskozás kiindulási alapjának a két politikus a saját javaslataikat tekintik.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője és Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője kedden közös levelet küldött a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, amelyben meghívják szerdára a pártok vezető gazdaságpolitikusait és szakértőit egy ötpárti tanácskozásra, hogy a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatról, valamint az adóreform menetrendjéről és garanciáiról kezdenének közös egyeztetést.

A levél szerint a Nemzeti Csúcson az SZDSZ és az MDF „fontos javaslatokat tettek a kiadások csökkentésére, amelyet az MDF és az SZDSZ kölcsönösen kiindulási alapnak tekint a jövőbeli tárgyalásokon. Az ország és a nemzet érdekében nem szabad ezen javaslatokat veszni hagyni, azokról további tárgyalásokat kell folytatni.”

Hasznosnak tartják ugyanakkor a Fidesz költségvetési tanácsra, és az MSZP közpénzügyi törvényre vonatkozó kezdeményezéseit is. Kóka és Herényi a levélben a „költségvetési plafontörvényről” és egy új adócsomagról történő mielőbbi megállapodást szorgalmaz. A két ellenzéki politikus közös levelükben úgy fogalmaznak: „már az őszi ülésszakban tervezzünk meg közösen egy középtávú adóreformot, és tegyünk is meg annak első, határozott lépéseit”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik