Belföld

Orbánnak megvan a megoldás

Orbán Viktor szerint a miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak; a forinttal csak akkor lesz baj, ha nem sikerül megoldani a kormánnyal és a kormányfővel szembeni bizalmi válságot. A Fidesz elnöke, miután a Budapest Értéktőzsde vezetőivel tárgyalt kedden, arról is beszélt, hogy 10 milliárd eurós növekedési programra van szükség.

Orbán Viktor a több mint egyórás találkozó után kérdésre válaszolva azt mondta: az elmúlt időszakban a kormány a forintot mesterségesen erős állapotban tartotta, ha viszont az árfolyam a reális áron mozgott volna 250 és 260 forint között, akkor a jelenlegi 274 forintos euróárfolyam nem keltené az összeomlás érzését, és nem alakult volna ki rossz pszichózis.

„A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogyha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni” – jelentette ki a pártelnök, aki szerint a bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, egy jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egy 10 milliárd eurós növekedési programra van szükség, amelyből 5 milliárd az adócsökkentés, és 5 milliárd az európai uniós pénz lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik