Belföld

Lépcsőfokok szakadtak le egy fővárosi bérházban

Leszakadt egy lépcsőfok egy fővárosi, VIII. kerületi bérház második emeletéről, amely az alatta levő szinten további öt lépcsőfokot lökött ki a helyéről; az eset során egy idős nő súlyosan megsérült - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője kedden.

Molnár Péter közlése szerint a Rökk Szilárd utcai háromemeletes bérháznak két lépcsőháza van, amelyek különállók, a baleset a hátsóban történt. Az eset miatt statikust hívtak a helyszínre – tette hozzá. Az életveszélyessé vált lépcsősort a tűzoltók aládúcolják.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint aki igényli, az önkormányzat épületében kap ellátást. A tűzoltók tájékoztatása szerint – miután aládúcolták az épületet – estére visszaköltözhetnek a lakók.

Munkában a tűzoltók - KÉPGALÉRIA!

Munkában a tűzoltók – KÉPGALÉRIA!

Kis-Kuczi Péter, az Országos Katasztrófavédelem sajtóügyeletese elmondta: egy kislányt karban kellett kihozni az épületből, rajta kívül szüleit, valamint egy idős férfit és egy idős nőt mentettek ki a tűzoltók. A hatodik személy a földszint egyik lakója volt, aki feltehetően a robajra ment oda a leszakadt lépcsőhöz.

Elmondása szerint az aládúcolással várhatóan estig elhárítják a közvetlen életveszélyt, ha ez mégsem történik meg, a VIII. kerületi önkormányzat gondoskodik a lakók elhelyezéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik