Belföld

Kiraboltak egy pénzintézetből távozó férfit Miskolcon

Kiraboltak egy férfit, aki épp távozott az egyik miskolci pénzintézetből; a rendőrség elfogta a négy helyi és egy borsodsziráki gyanúsítottat, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a rendőrség kedden.

A rablók úgy tudták, hogy a férfi nagyobb mennyiségű készpénzt akar felvenni. A sértett azonban még a pénz felvétele előtt távozott a bankból, így csak céges iratok voltak nála, és 15 ezer forintnál kevesebb készpénz – ismertette a szombaton történt eset részleteit a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás hozzátette: a nyomozás adatai szerint ketten támadták meg a bankból éppen kijövő miskolci férfit, akitől erőszakkal elvették a táskáját, majd egy közelben várakozó autóval elhajtottak a helyszínről. A rablásban további három elkövető vett részt, köztük egy fiatalkorú.

A miskolci rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Az elkövetőket még a rablás napján, szombaton őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik