Belföld

A fél főváros lezárásával ünneplünk

Megkezdődtek az előkészületek október 23-ára. Az idén is a szokásoknak megfelelően, lezárások és megállási tilalmak garmadával ünneplünk.

A hivatalos tájékoztatás szerint az előttünk levő hosszú hétvégére 81 eseményt engedélyezett a rendőrség a főváros területén. A három nap során a legkomolyabb forgalomkorlátozások a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Jobbik, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Rendszerváltó Fórum vonulása, illetve a nemzeti ünnephez kapcsolódó állami és önkormányzati ünnepségek miatt lesznek.

Nagy vonalakban arra kell felkészülni, hogy az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Erzsébet tér, Szabadság tér, Kossuth tér, Corvin köz végig le lesz zárva a rendezvények miatt.

Már 22-én lesznek rendezvények - KLIKK A KÉPRE

Már 22-én lesznek rendezvények – KLIKK A KÉPRE

A legkorábbi lezárásokra már kedden sor kerül, 0 órától egészen 27-én éjfélig tilos lesz megállni a Felvonulási téren a Benczúr utca és a Dembinszky utca között, valamint az Olof Palme sétány mindkét oldalán.

Szerdán este nyolctól már közvetlen a Belvárost is érintik a korlátozások. Így a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóban, a Balassi Bálint utcában, az Alkotmány utcában, az Olimpiai park területén, a Vértanúk terén körben, egészen a Nádor utcáig tilos a parkolás.

A forgalom elől lezárásra kerül csütörtöktől az Andrássy út, az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, és az azt övező legtöbb utca. (A Révay utca, a Lázár utca, a Dalszínház utca, a Hajós utca, a Székely Mihály utca, a Káldy Gyula utca, az Ó utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Paulay utca, a Révay köz és a Bajcsy-Zsilinszky köz.)

Sűrű lesz a 23-a - KLIKK A KÉPRE

Sűrű lesz a 23-a – KLIKK A KÉPRE

Fontos, hogy az Andrássy út, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is le lesz zárva ebben az időszakban!

A Kossuth tér körben és a Vértanúk tere reggel nyolctól lesz lezárva. Csütörtökön 10 órától pedig a Hősök tere, Dózsa György út, az Állatkerti körút, a Kós Károly sétány, az Olof Palme sétány, és az Andrássy út.

akiknek nem sikerült

A 81 engedélyezett rendezvény mellett egy magánszemély kezdeményezését nem hagyta jóvá a hatóság. A fenti rendezvényhez kapcsolódva október 26-ig minden nap 0 órától 24 óráig folyamatosan demonstráltak volna a Vértanúk terén.

Szakaszosan lezárásra kerülhet még: Budakeszi út – Jánoshegyi út – Tündérhegyi út – Mátyás király út – Istenhegyi út – Orbán tér – Istenhegyi út – Kékgolyó utca – Magyar Jakobinusok tere – Déli pályaudvar aluljáró – Déli pályaudvar parkoló – Krisztina körút – Szarvas tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – Eötvös tér – Pesti alsó rakpart – Jászai Mari tér – Szent István körút – Nyugati tér – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – Hősök tere – Kós Károly sétány útvonal.

23-a a Belvárosban - KLIKK A KÉPRE

23-a a Belvárosban – KLIKK A KÉPRE

A budai oldal sem „menekül”. Így szerdán este nyolctól a Várban a Dísz téren, a Tárnok utcában, az Úri utcában, a Szentháromság téren körben, a Színház utcában, a Hunyadi János úton, és a Palota úton tilos megállni.

A külső belvárosban lezárásra kerül csütörtökön kora délutántól a Teve utca, a Róbert Károly körút és a Gömb utca között, a Déryné köz, a Váci út és a Kassák Lajos utca között, az Angyalföldi út – Janicsár utca – Kassák Lajos utca – Róbert Károly körút által határolt parkoló, és a Róbert Károly körút szélső forgalmi sávja, a Váci út és a Kassák Lajos utca között.

Rendezvénylista 23-ára

Rendezvénylista 23-ára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik