Belföld

Október 23. – 23 kiemelt kockázatú esemény

Országosan 722 rendezvényt jelentettek be az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából; az október 22-24. között tartandó rendezvények közül huszonhármat kiemelt kockázatúnak minősített a rendőrség.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó események közül október 22-re 219, 23-ra 485, 24-re 18 rendezvényt jelentettek be, a rendőrség szerdán öt, a csütörtöki ünnepnapon tizenhat, míg pénteken két kiemelt kockázatú rendezvénnyel számol – mondta Samu István, az országos rendőrfőkapitány helyettese, hozzátéve, hogy a legtöbb rendezvényt a fővárosban tartják.

Bozsó Zoltán, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese elmondta, hogy a főváros területén október 22-én öt, míg 23-án tizenöt kiemelt kockázatú esemény lesz. Ezek döntő többsége állami rendezvény, de van közöttük civil szervezetek által bejelentett is.

Közölte, kaptak olyan jelzéseket, amelyek arra utalnak, hogy egyes rendezvények békés jellegét szeretnék megzavarni, ezért a budapesti rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el október 22-25. között a főváros egész területére: a rendőrök a rendezvények környezetében igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruházatot és a gépjárműveket – fűzte hozzá.

Mint elhangzott, a belvárosban 22-én és 23-án jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani, több út és tér lesz lezárva. További forgalomkorlátozás lesz október 23-án a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton miatt.

Ajánlott videó