Belföld

A Fidesz erős költségvetési tanácsot szeretne

A Fidesz erős hatáskörrel bíró, független költségvetési tanácsot javasol, szemben a MSZP-MDF közös indítvánnyal, amely a kormány alá rendelné az intézményt - jelentette ki Navracsics Tibor frakcióvezető.

Az Országgyűlés a szocialisták szavazataival több mint két év után napirendre vette a Fidesz költségvetési tanács felállításáról szóló javaslatát. Ez egy „házi ünnepség”, hiszen a javaslatot 47 leszavazást követően 48-adszorra napirendre vette az Országgyűlés – mondta Navracsics Tibor.

Aggodalommal figyelik ugyanakkor, hogy emögött valós szándék van-e, ugyanis elképzelhető, hogy azért engedte napirendre az MSZP a fideszes indítványt, mert megtalálta a módját, hogyan gyengíthetné a költségvetési tanácsot – utalt a múlt héten benyújtott közös MSZP-MDF közpénzügyi javaslatcsomagra.

A Fidesz erős, független költségvetési tanácsot szeretne, amely képes ismét hitelessé tenni magyar költségvetési- és gazdaságpolitikát, szemben a közös MSZP-MDF javaslattal, amely kormánypártok „appendixévé” tenné a tanácsot – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik