Belföld

Ismét megrepedt a Barátság kőolajvezeték

Megrepedt a Barátság kőolajvezeték a Pest megyei Ecsernél szombaton kora délután, a Mol szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán, a lakosság nincs veszélyben, az M0-ás forgalma zavartalan - közölte a katasztrófavédelem.

A Mol szakemberei a kedden megsérült olajvezetéket hegesztették, majd ezután nyomáspróba alá helyezték, amikor megrepedt – mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A vezetéket úgynevezett leszakaszolással lezárták, a benne lévő olaj kifolyt, de tűz- és robbanásveszély nincs, személyi sérülés nem történt – tette hozzá.

Kedden Egy munkagép szakította el a vezetéket területrendezés közben, az olaj több tíz méter magasságban spriccelt a vezetékből.

A MOL Nyrt. illetékese elmondta: a vezeték repedése nem a javítás következménye. A sérülés a korábbi földrendezés során történt, s akkor derült ki, amikor újra nyomás alá helyezték a csövet. Fizikailag az újabb sérülés mintegy 10 méterre van attól, ahol megheggesztették a csövet. A MOL szakemberei a tervek szerint reggel elszállítják a kiömlött olajat és az elkövetkezendő napokban folytatják a vezeték helyreállítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik