Belföld

Orbán a Várban beszél 23-án

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke október 23-án a budai önkormányzatok közös megemlékezésén szólal fel a Várban - mondta Szijjártó Péter pártszóvivő.

A Fidesznek így idén hivatalosan nem lesz központi nagygyűlése, de a budai önkormányzatok közös ünnepségére – Orbán Viktor beszéde miatt – minden bizonnyal sokan kíváncsiak lesznek majd, a korábbi évek nagygyűléseihez hasonlóan.

Az Index kedden arról írt, hogy a Fidesz nem tart központi nagygyűlést október 23-án, Orbán Viktor viszont beszédet mond a Várban.

A legnagyobb ellenzéki párt 2005-ben a Műegyetem előtt, 2006-ban és 2007-ben pedig az Astoriánál tartott nagygyűlést a nemzeti ünnepen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján tartott Fidesz-nagygyűléssel egy időben a főváros több pontján zajlottak összecsapások tüntetők és rendőrök között.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy a Fidesz valószínűleg tart központi megemlékezést október 23-án, de annyira “tisztázatlan” a jelenlegi helyzet, hogy még nem döntöttek ebben a kérdésben. Hozzátette: a helyfoglalást illetően még benne vannak a határidőben.

Ajánlott videó