Belföld

Kisebb fegyverraktárat találtak Szarvason

Valóságos fegyverarzenált, közöttük géppisztolyt, pisztolyt, kézigránátot, lőszereket, valamint két horogkeresztes zászlót találtak a rendőrök egy szarvasi férfi házában pénteken hajnalban.

Gyurosovics József, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: állampolgári bejelentés alapján kutatták át egy 60 éves rokkantnyugdíjas családi házát, és ennek során találtak egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP típusú gépkarabélyt, egy TT típusú pisztolyt töltött tárakkal és lőszerekkel, valamit egy Skorpió géppisztolyt szintén lőszerekkel és egy hangtompítóval, végül egy marokgránátot.

Az elsődleges fegyverszakértői vélemények szerint a megtalált eszközök mindegyike éles volt.
A rendőrség kommandósok segítségével már őrizetbe vette a férfit, aki néhány hónapja költözött Csongrád megyéből Szarvasra. A házkutatás még tart, a rendőrség nemcsak a házat, hanem annak udvarát is átkutatja – sőt, ha a férfinek más ingatlan is a tulajdonában van, akkor azt is megvizsgálják.

Azt a feltételezést, hogy az esetnek politikai vonatkozásai is lehetnek, nem erősítette meg Gyurosovics József. Elhangzott, hogy vizsgálni fogják, hogyan kerültek a fegyverek a férfi birtokába, de valószínűleg elmeszakértői vizsgálatra is sort fognak keríteni. Ez utóbbit azzal indokolta, hogy az épület belső falán festékkel felvitt kéznyomokat is találtak.

A férfit már őrizetbe vették, ellene visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel, valamint visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik