Belföld

Nem mond le a leszavazott miniszter

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter nem mond le, mert véleménye szerint csupán politikai színjáték volt, ami a parlamentben zajlott. Ezt maga a tárcavezető mondta az MTI-nek.

Az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén a képviselők háromszor szavazták le a minisztert és nem fogadták el a képviselői interpellációkra adott válaszait, majd ezek után a Fidesz és a KDNP lemondásra szólította fel a minisztert.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetvezetője hétfőn újságíróknak példátlannak nevezte, hogy háromszor is leszavazta a Ház a szakminisztert, akit egy munkaügyi, egy időseket, illetve egy fogyatékosokat érintő kérdésben interpelláltak.

Szerinte ez a három terület arra világít rá, hogy a kormány szociális és a munkaügyi politikája megbukott.

Szűcs Erika közölte: “ha a frakcióm, vagy a miniszterelnök szólít fel arra, hogy mondjak le, mert alkalmatlan vagyok a feladatom ellátására, akkor azt természetesen megfogadom”. Hozzátette: azért, mert egy-egy igen szavazattal kevesebbet kapott az interpellációra adott válaszára a képviselőktől, még nem ok a lemondásra.

Egypárti kormányzás esetén hozzá kell szokni ilyen helyzetekhez, de amíg ez politikai színjáték, addig ennek tartalmát nem lehet szigorúan venni – mondta Szűcs Erika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik