Belföld

Vetítés a Parlamentre, hozzájárulás nélkül?

Az Országgyűlés Hivatala nem tud arról, hogy hétfőn este egy lézerrel vetített mondat jelenne meg az Országházon - közölte Altorjai Anita sajtófőnök.

Elmondta, a hivatalhoz nem érkezett ilyen megkeresés, így ehhez hozzájárulást sem adhattak.

A sajtófőnök hozzátette: az ügyben felvetődik az is, hogy este fél nyolckor még tart a parlamenti ülés, és törvény írja elő, hogy a képviselők munkáját nem lehet megzavarni.

Az MTI az Ökopolitikai Műhelytől kapott emailben tájékoztatást arról, hogy este fél nyolckor egy kétszer százméteres, lézerrel vetített mondat jelenik meg az Országház homlokzatán, amely “egy formálódó politikai erő” üzenete.

A BRFK sajtóügyeletese azt mondta, a szervezőknek van területfoglalási engedélyük, de a lézeres vetítést az önkormányzat engedélyezheti.

Balázsovics Lídia, az I. kerületi önkormányzat sajtóreferense azt mondta, nem adtak ki erre vonatkozóan engedélyt, és lézeres vetítéssel kapcsolatban sem fordult senki a budavári önkormányzathoz.

A Népszabadság hétfői száma arról írt, hogy a “Lehet más a politika” lézerüzenetet vetíti az Országház Dunára néző homlokzatára az az alakuló ökopárt, amely szerdán lép színre, és Schiffer András ügyvédhez, védegyletes aktivistához köthető.

A lap úgy tudja, hogy szerdán a Parlament Caféban egyelőre csak egy társadalmi szerveződés elindítását célozzák meg, amelyben részt vesz a szintén védegyletes Rauschenberger Péter és Jávor Benedek, akik éppen a pártalapítási tervek miatt mondtak le a Védegylet szervezőbizottsági tagságáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik