Belföld

Lezárják a fél Belvárost

Budapesten tartják soron következő informális ülésüket a NATO védelmi miniszterei. A csütörtök-pénteki esemény jelentős forgalmi változásokat okoz a főváros több pontján.

A NATO védelmi miniszteri értekezletek megrendezésekor minden esetben komoly biztonsági intézkedésekre van szükség – közölte a rendőrség. Ennek értelmében már hétfőtől egészen péntek estig tilos lesz megállni, illetve teljesen lezárják a forgalom elől a Belváros jelentős részét.

Kisebb területen már hétfőn megkezdődtek a korlátozások. A belvárosi Bessenyei utca mindkét oldalán a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca között reggel 6 órától, 12-én éjfélig tilos megállni.

Csütörtökön nulla órától már nagyobb területre kiterjedően lesz teljes zár. Ennek értelmében teljesen lezárják a forgalom elől az Apáczai Csere János utcát; a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Garibaldi utca között.

Továbbá a Dorottya utcát a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között; a Szende Pál utcát, a Vigadó utcát a Vörösmarty tér és az Apáczai Csere János utca között. A zárlat pénteken éjfélig tart.

Szerdán 20 órától csütörtökön 15 óráig le lesz zárva a Kossuth tér is, ugyanígy a Balassi Bálint utca, a Szalai utca, az Alkotmány utca, a Vajkay utca, valamint a Széchenyi felső rakpart a Kossuth tér és a Markó utca között. Szintén szerdán reggel hattól csütörtökön éjfélig az Állatkerti körúton és az Olof Palme sétányon sem lehet közlekedni.

Lezárások a Belvárosban ( klikk a nagyításhoz)

Lezárások a Belvárosban (klikk a nagyításhoz)


A delegációk közlekedése miatt az eleve lezárt területek mellett több helyen is lesznek időszakos forgalomkorlátozások. A Ferihegyi gyorsforgalmi utat és tovább a Belváros felé vezető útvonalakat is többször lezárják majd. Így számítani kell az Üllői út – Haller utca – Soroksári út – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – V. kerület Roosevelt tér – Apáczai Csere János utca útvonalak lezárására.

Továbbá egy másik útvonalon a Ferihegyi gyorsforgalmi úttól az Üllői út – József körút – VII. kerület Erzsébet körút – VI. kerület Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – V. kerület József Attila utca – Roosevelt tér – Apáczai Csere János utca vonalon is.

A találkozóra összesen 41 delegáció érkezik Budapestre: a 26 tagállam képviselői mellett meghívást kaptak az afganisztáni ISAF-műveletekben részt vevő országok, valamint a NATO-tagjelölt Horvátország és Albánia is. Minden delegációt az adott ország védelmi minisztere vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik