Belföld

Pártbuli volt a Megyeri híd átadása?

A kormány "pártbulivá züllesztette" a Megyeri hídnak és több útszakasznak is az átadását - közölte Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének fideszes elnöke, aki szerint őt és több, érintett polgármestert meg sem hívtak ezekre az eseményekre.

Szűcs Lajos nyílt levelében – amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek címzett – azt írta, “szándékosan vagy véletlenül”, de végül nem hívták meg sem őt, sem több, érintett polgármestertársát a Megyeri hídnak, az M0-s gyorsforgalmi út egy szakaszának, valamint az M6-os autópálya érdi tetőig tartó részének az átadására.

Közlése szerint “csak kormánypárti polgármesterek és politikusok lehettek jelen az avató ünnepségeken”, akik jelentős szerepet kaptak az eseményeken.
Példaként említette, hogy az M6-os út érdi átadásán Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester mondott beszédet, a Megyeri híd szalagját pedig Bóth János (MSZP), Vác polgármestere vágta át.

Szűcs Lajos szerint – aki nemcsak a megyei közgyűlésnek, hanem a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácsnak is az elnöke – a hídavatás örömére árnyékot vet az is, hogy a kormány a jogerős bírósági ítéletek ellenére sem volt hajlandó egyeztetni, megegyezni az érintett, “jelentős többletforgalmat elviselni kénytelen településekkel”.

Az ilyen elmaradt meghívások – folytatja – nem a személyének szólnak, hanem a Pest megyében élő embereknek, a 187 településnek. “A mellőzéssel nem engem sértenek meg, nem engem mellőznek, hanem a Pest megyében élő 1 millió 300 ezer embert” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik