Belföld

A Fidesz feljelenti Szilvásyt

Feljelenti a Fidesz Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő minisztert - közölte Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, jogi kabinetjének vezetője az MTV A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A feljelentést hétfőn teszik meg hivatalos és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

“A legsötétebb diktatúrák szokták azzal etetni az alattvalóikat, hogy nem a hatalom figyeli meg a politikai ellenfeleiket, hanem az ellenséges ellenzék figyeli meg a jóságos kormányt” – mondta a politikus. Répássy Róbert szerint a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter és a kormány játszmájáról van szó, s azt politikai célokra használják fel.

A politikus blöffnek nevezte, hogy több száz telefonbeszélgetés zajlott volna az UD Zrt. és a fideszes politikusok között, Répássy – mint mondta – összesen hét ilyen beszélgetésről tud.
A politikus úgy vélte, az adatgyűjtési ügy már túljutott azon a szinten, hogy parlamenti bizottságok vizsgálják. Ezeket az ügyeket jogi és törvényességi szempontok szerint kell vizsgálni – jelentette ki, hozzátéve, a Fidesz honlapján közzétett hangfelvételeket a rajtuk szereplők hozzájárulásával hozták nyilvánosságra.

A műsor vendége volt Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter is, aki a vele külön készített beszélgetésben azt mondta, a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy “senki ne lásson tisztán az adatgyűjtési ügyben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik