Belföld

Veres nem mondta az Advertumról, amit a Fidesz állít

Ha a pénzügyminiszter tartja szavát, és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga megkapja az állami garanciát a 3,1 milliárd forintos adósságára, akkor még idén lezárulhat az Advertum-ügy - mondta Bánki Erik fideszes képviselő. A pénzügyi tárca szerint ilyen ígéret nem hangzott el.

Veres János egy személyes találkozón azt ígérte nekem, hogy ha a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga nem állapodik meg az Advertum ajánlatáról a pénteki tárgyaláson, akkor a kormány átgondolja a helyzetet, és visszavonja azt a kormánygaranciát, amit az Advertum részére biztosított – jelentette ki Bánki Erik. A fideszes politikus szerint így megnyílna a lehetőség, hogy a Liga – amelyben megvan a szándék adósságának rendezésére – megkezdje 3,1 milliárd forintos adósságának rendezését.

A Pénzügyminisztérium sajtóosztálya közleményben reagált, mint írták, Bánki Erik rosszul emlékszik Veres János pénzügyminiszterrel a közelmúltban folytatott megbeszélésre, mivel azon olyan ígéret, hogy a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga megkapja az állami garanciát a 3,1 milliárd forintos adósságára, akkor még idén lezárulhat az Advertum-ügy, nem hangzott el.

A kormány idén májusban hozta meg azt a döntést, amely szerint kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forint hitelhez juthat az Advertum Kft., amely összegből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet az országos médiarendszer kiépítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik