Belföld

Még mindig az első ütemnél járnak az útfelújítások

A főváros ebben az évben összesen 38 útszakaszt újít fel 22,4 kilométer hosszúságban, ezek több mint felével készültek el eddig. A maradék 14 szakasz munkálatai miatt a legtöbb helyen sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell számítani, valamint minden esetben parkolási tilalmat léptetnek érvénybe a felújítás által érintett útvonalakon.

Szerdán kezdték el a munkát Kőbányán, a Kada utcában, a Maglódi út és az Óhegy utca között, a XI. kerületben, a Németvölgyi úton, a Hegyalja út és az Érdi út között, valamint a XV. kerületben, a Bercsényi utcában, a Szerencs utca és az Arany János utca között. Ezeken a helyszíneken legkésőbb október 7-ig befejezik a munkát.

November elejéig a fővárosban még tizenegy útszakaszon lesz útszűkület felújítás miatt, de a forgalmat szinte mindenhol fenntartják: csak szakaszos lezárások várhatók, illetve sáveltolással haladhatnak majd a járművek.

Budán csak a III. kerületben lesznek útlezárások. Az Erdőalja utat a Viharhegyi út és a Királylaki út között a felújítás idejére teljesen lezárják, a Királylaki út Máramaros út és Erdőalja út közötti, valamint a Máramaros út Királylaki út és a buszforduló közötti szakaszán pedig útszűkületre kell készülni.

Pesten öt kerületet érintenek az útfelújítások; a IX., a XV., a XVIII., a XX. és a XXI. kerületben összesen nyolc útszakaszon lesznek sávszűkületek.

A XV. kerületben a Bánkút utcát és a folytatását, a Vasutastelep utcát újítják fel a Szentmihályi út és a Széchenyi utca között. A munkát várhatóan szeptember 26-án fejezik be.

Nézze meg az FN Tudósító (mészáros Gábor) képes beszámolóját az Északi összekötő vasúti híd felújításáról!

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) képes beszámolóját az Északi összekötő vasúti híd felújításáról!

A XVIII. kerületben a Lakatos utcának az Egressy út és a Jegenye fasor közötti szakaszán kell az autósoknak sávlezárásra számítaniuk október 30-ig. Ugyanekkor adják át Kispesten a Kassa utca Pozsonyi utca és Kolozsvár utca közötti szakaszát, Pesterzsébeten a Kossuth Lajos utcát a Helsinki út és a Baross utca, valamint a Mártírok útja és a Nagykőrösi szervizút között, Csepelen az Erdőalja utcát a Völgy utca és a Szent István utca között, és Ferencvárosban a Haller utca 88-tól a Nagyvárad térig tartó útszakaszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik