Belföld

Almássy Kornél és Balla György jogi lépeseket tesz

Almássy Kornél jogi lépéseket tesz az elmúlt hetekben vele szemben „aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazások, valamint magántitok jogosulatlan megszerzése" miatt.

Almássy Kornél közleménye szerint pénteken megbízást adott Futó Barnabás ügyvédnek, hogy tegye meg a szükséges jogi lépéseket. A kommüniké szerint Balla György, az MDF Somogy megyei elnöke pénteken szintén feljelentést tesz kényszerítés és személyes szabadság megsértése bűncselekmények miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

Almássy Kornél szeptember 12-én lépett vissza az MDF elnökjelöltségétől. A politikus csütörtökön biztonsági őrökkel érkezett sajtótájékoztatójára, amelyen nyilatkozatot olvasott fel. Ebben hangsúlyozta: az őt ért fenyegetések mögött „a hatalom, a titkosszolgálat sejlett fel, új értelmet adva, sokkal fenyegetőbbé téve a korábbi eseményeket is”.

A visszalépését megelőző eseményeket felidézve Almássy Kornél elmondta, hogy Balla Györgyöt, az MDF Somogy megyei elnökét az országos választmány ülése előtti péntek este valaki elvitte otthonról, és egészen szombat reggelig nem tudták, mi történt vele. Később kiderült, hogy Balla György családi vállalkozásába zárás előtt belépett egy fegyveres, kommandós egyenruhát viselő, NBH-s jelvénnyel rendelkező férfi, és felszólította, hogy kövesse. Nem vihetett magával semmilyen kommunikációs eszközt, egy idegen lakásra mentek, ahol a fegyveres férfi csak reggel 6 órakor vitte haza, és az aznapi választmányi ülésre vezető úton is követték.

Arról is beszámolt, hogy szombat reggel – mielőtt a visszalépéséről szóló végleges döntést meghozta – azt a hírt kapta, hogy az aznapi országos választmányi ülésen megjelentek a titkosszolgálat emberei, fegyverüket láthatóvá téve, headsettel a fülükben. Felszólították a tagokat, hogy kapcsolja ki mindenki a telefonkészülékét, mert ha nem, akkor a telefon tönkremegy, és el fognak veszni belőle az adatok.

Iváncsik Imre, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár csütörtökön határozottan visszautasította Almássy Kornélnak azokat az állításait, amelyek szerint a titkosszolgálatok kényszerítették a visszalépésre az MDF-en belüli elnökjelöltségi küzdelemtől.

Az államtitkár kijelentette, hogy nem tud olyan NBH-jelvényről, amelyet az állítólagos Balla György elleni akcióban egy kommandós egyenruhás férfi viselt volna. Mint mondta, a nemzetbiztonsági hivatali munkatársak tevékenységének éppen az a lényege, hogy fedve legyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik