Belföld

Az UD Zrt. is perre megy

Három feljelentést tett csütörtökön az UD Zrt. vezetése rágalmazás és államtitoksértés miatt - mondta Futó Barnabás, a cég jogi képviselője.

Az ügyvéd egyrészt feljelentést tett a II. és III. kerületi bíróságon Debreczeni József publicista, politológus ellen, a múlt hét szombati Népszabadságban tett ténymegállapításai miatt. Az ügyvéd szerint Debreczeni József kijelentései aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazást valósítanak meg.

Ezen kívül még két esetben tett feljelentést a cégvezetés, mindkettőt államtitoksértés miatt, ismeretlen tettesek ellen. Az egyik esetben a szeptember 16-i Népszabadságban megjelent cikk miatt, amelyben az áll, hogy az UD Zrt. kémszoftvert telepített a Nemzetbiztonsági Hivatal hálózatára (NBH). Futó Barnabás szerint aki ezt állítja, az csak az NBH-tól kaphatta az információt, ami pedig államtitoknak minősülő adat.

A másik esetben a csütörtöki Heti Világgazdaságban megjelent cikk miatt tesznek jogi lépést, amelyben az olvasható, hogy közel kétszáz fős híváslistát állítottak össze a nyomozók, amely az UD Zrt. és különböző fideszes személyek között zajlott. Ha valóban megkapták ezt az adatot – ami vagy igaz, vagy nem – akkor szintén az NBH-tól kaphatták meg, ami szintén államtitoksértés – mondta Futó Barnabás.

Másrészt levélben kereste meg csütörtökön a Magyar Televízió, a TV2 és az RTL Klub televíziós társaságokat, hogy adják ki azokat a műsorrészleteket, amelyek szeptember 10. óta az UD Zrt.-vel kapcsolatban kerültek adásba. A jogi képviselő szerint ott olyan kijelentések hangzottak el, amelyek megvalósítják a rágalmazás bűncselekményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik