Belföld

Fenyegető levelet kapott Navracsics

Levélben életveszélyesen megfenyegették Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét és Szijjártó Pétert, az ellenzéki párt szóvivőjét. A két politikus feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, szerdán délután a Fidesz központjába Navracsics Tibornak címezve érkezett meg a levél, amelyben a Fidesz frakcióvezetőjét és a párt szóvivőjét, illetve hozzátartozóikat fenyegették meg.

Navracsics Tibor a feljelentés átadása előtt arról beszélt, Gyurcsány Ferenc emelte kormányzati szintre a gyűlölet politikáját, ezért a gyűlölet csak akkor távozhat a hétköznapokból és a kormányzati politikából, ha Gyurcsány Ferenc is távozik.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: nem az ő személyük a fontos, hanem az, hogy egy magyar választópolgár úgy gondolja, jogos igény a részéről, hogy elvágja a torkát egy ellenzéki frakcióvezetőnek azért, amit mond. Szerinte ez egy kortünet, ami 2001-ben kezdődött a 23 millió románnal való fenyegetéssel, a köteles beszéd miatt kialakult hisztériakampánnyal, majd „2002 óta ez a gyűlöletpolitika kormánypolitikává nőtte ki magát”.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy az állampolgárok a maguk nyelvezetére lefordítva a kormánypolitikából áradó gyűlöletet próbálják ellenük és családtagjaik ellen fordítani.

A levelet zalaegerszegi címzéssel és a zalai szavazók nevében küldték, de Navracsics Tibor valószínűsítette, hogy álnévről és álcímről lehet szó. A frakcióvezetőnek címzett levélben többek között azt írták, „ön csak egy paprikajancsisenki és önt addig fogjuk keresni, hajtani, amíg a torkát el nem vágjuk. (…) Ez vár Szijjártóra is, nem fogjátok elkerülni ti szemetek! (…) Nem tudtok elbújni se ti, se a családotok, mert mind fasiszták döglenetek kell! halál rátok, ez a jelszó!”

Arra a kérdésre, hogy kérnek-e rendőri védelmet, Szijjártó Péter azt mondta: ezt majd a rendőrség eldönti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik