Belföld

Tovább nyomoznak a Hír Tv-s lejáratási ügyben

A Fővárosi Főügyészség a Népszavával azt közölte, meghosszabbították a határidejét annak a nyomozásnak, amely egy Hír Tv-s riporter feljelentése alapján indult, és előbb áldrogbotrányként, később lejáratási ügyként vált ismertté.

Az eredeti feljelentést még a Nemzeti Nyomozó Irodán tette a riporter kábítószerrel való visszaélés miatt, majd innen a nyomozás hosszú utat járt be: az iratokat előbb a BRFK-hoz, majd Debrecenbe, a cselekmény helye szerint illetékes hatósághoz küldték.

A már egyszer meghosszabbított nyomozati határidő hétfőn járt volna le, ám a főügyészség újabb két hónapot adott a vizsgálódásra.

Az ügy augusztusban kezdődött, amikor a Hír Tv bemutatott egy felvételt, melyen arról beszéltek, hogyan lehetne bajba keverni a televízió két riporterét. A beszélgetés szerint egy Baráth Miklós nevű férfi feladata az lett volna, hogy drogot rejtsen el az újságírók kocsijába, ám ő ehelyett sütőport tett az autóba, és a riportereket tájékoztatta a megbízásról.

Az ügyben érintett Helmeczy László ügyvéd, az újságírók, valamint több politikus is úgy nyilatkozott, hogy a történteket egy lejárató akció részének tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik