Belföld

Stumpf István beperli Dávid Ibolyát

Jó híre megsértéséért bepereli Dávid Ibolyát, a Magyar Demokrata Fórum elnökét Stumpf István, az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere.

Szalay Péter közleménye szerint Stumpf István azért döntött így, mert “az MDF elnöke több kijelentésében azt a hamis látszatot keltette, hogy az Orbán-kormány kancelláriaminisztere megfigyeltette azzal a célzattal, hogy beleavatkozzék egy párt életébe, lejárassa, félreállíthassa annak vezetőjét”.

“Ezek a kijelentések valótlanok”, ezért Stumpf István úgy véli, megsértették jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát – tartalmazza a közlemény.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke másfél hete fordult az ügyészséghez és a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), mert egy birtokába került hangfelvétel szerint Almássy Kornél – a párt azóta visszalépett elnökjelöltje – érintett lehet egy, az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben.

A pártelnök monogramokat használva közölte: a hangfelvétel szerint Tombor András – Orbán Viktor egykori külpolitikai főtanácsadója – az UD Zrt. vagyonvédelmi céget azzal bízta meg, hogy gyűjtsenek róla terhelő adatokat. Az eredeti felvétel a hvg. hu portálra is felkerült. A hangfelvétel szerint a megbízás mögött Almássy Kornél áll, a párt élén történő váltást pedig “Stumpfék” pénzelik.

Stumpf István visszautasította, hogy bármi köze volna az ügyhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik