Belföld

Orbán: perelni kell Szilvásyt

Orbán Viktor szerint a Kövér Lászlót és Demeter Ervint ért vádak miatt perelni kell.

Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint a két fideszes politikus megfigyeléseket rendelt meg az adatgyűjtési ügyben érintett U.D. Zrt.-től. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “ha ez elhangzott, akkor ezért perelni kell”. A Fidesz elnöke úgy vélte, ha ilyen vád megfogalmazódik, akkor ki kell vizsgálni, és a szükséges lépéseket meg kell tenni.

“Ha valaki Magyarországon ma azt állítja, hogy a Fidesz bármely politikusa törvénytelen megfigyelést rendelt meg bárkitől, akkor azt azonnal bírósági, jogi alapra kell helyezni, és általában fordítva is, ha bármikor felmerül a gyanú, hogy a titkosszolgálatok részt vettek a politikai életben, azt ki kell vizsgálni” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ennek meg kell, hogy legyen a felelőse is.

Arra a kérdésre, tudott-e arról, hogy Kövér László és Demeter Ervin kapcsolatot tart az említett céggel, Orbán Viktor először azt mondta, nem tudott róla, de semmi kivetnivalót nem lát benne. Ismételt kérdésre a Fidesz elnöke pontosított, mint mondta: egyszer látta együtt ebédelni Kövér Lászlót a “Horváth nevű emberrel”, de “a konspiráció értékét csökkenti”, hogy a mellettük lévő asztalnál “a Nyakó ült”.

A pártelnök hangsúlyozta: azt látja, hogy amikor a szocialisták kormányoznak, akkor a titkosszolgálatok megjelennek, és jelenlétük megerősödik a politikában, ami megengedhetetlen. Szerinte a magyar történelem legrosszabb hagyományait eleveníti fel a titkosszolgálatok politikába keverése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik