Belföld

Ecstasyval és Ginával menekült a bonyhádi drogdíler

Előzetes adatok birtokában fogott el a rendőrség egy Budapestről kábítószert szállító bonyhádi férfit - közölték a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A 33 éves férfi gépkocsijában jelentős mennyiségű, több mint ezer darab ecstasy tablettát, csekély mennyiségű hasist, valamint egy kis üvegnyi GBL-t – a Gina fantázianéven is emlegetett anyagot – találtak – ismertette Molnár Gábor őrnagy, a felderítő osztály vezetője.

Tájékoztatása szerint a férfit Kakasd belterületén akarták megállítani és ellenőrzés alá vonni, a gyanúsított azonban megpróbált egy mellékutcán elmenekülni. A rendőröknek sikerült elébe kerülni, az utcát lezárni, így anyagi kár és személyi sérülés nélkül elfogták.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi megtagadta a vallomást, a bíróság azonban előzetes letartóztatásba helyezte a gépkocsija és ruházata átvizsgálása során lefoglalt bizonyítékok alapján.

Kérdésre válaszolva az őrnagy elmondta, a Gina fantázianevű szerves oldószer egyelőre nem minősül kábítószernek, hatása azonban rendkívül veszélyes: kis mennyiségben, kétgrammnyi adagban emlékezetkieséssel járó mély alvást, ötgrammnyi adagban halált okozhat.

A férfit korábban vám- és egyéb orgazdaságért, csempészetért, pénzhamisításért már büntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik