Belföld

Orbán segítségét kéri az MSZP

Orbán Viktor közbenjárását kérte a Fidesz elnökének címzett levelében Alexa György, az MSZP országgyűlési képviselője, aki szerint a választókörzetét, Rákosmentét irányító Fidesz-KDNP-MIÉP-koalíció ténykedése százmilliós veszteséget okozhatott a városrésznek.

A baloldali politikus pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a főváros XVII. kerületében és más Fidesz-vezetésű önkormányzatoknál tapasztalható “gyanús ügyletek” sarkallták a levél megírására, amelyben arra kéri Orbán Viktort, hogy járjon közre pártja helyi vezetőinél: ne akadályozzák az ügyek felderítését.

A sajtótájékoztatón megjelent Hrutka Zsolt, a XVII. kerületi MSZP frakcióvezető-helyettese, aki elmondta: Riz Levente (Fidesz ) polgármester 100 millió forint feletti veszteséget okozott a városrésznek.

Mint mondta, az önkormányzat összevonta azt a két – a település városüzemeltetési feladatait ellátó – céget, amelyek előzőleg szolid nyereséggel működtek. Az így megalakult Rákosmente Kft. már veszteségesen üzemel: idén az első könyvvizsgálói jelentés szerint 26 millió forint hiányt halmozott fel, azután két héttel később ugyanaz a könyvvizsgáló már 63 milliós veszteséggel számolt.

Az önkormányzat 80 millió forintnyi kölcsönt nyújtott az anyagi nehézségekkel küzdő cégnek – tette hozzá Hrutka Zsolt.
A frakcióvezető-helyettes arra is kitért, hogy a Rákosmente Kft. eddig 60 cég számára kiadott mintegy 200 munkából csak hét esetben volt szabályos közbeszerzési pályázat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik