Belföld

Felvonulós, chartás, autómentes hétvégénk lesz

A főváros több pontján lesznek forgalmi változások a hétvégén. Öt nagyobb rendezvény miatt kell majd parkolási és egyéb nehézségekre készülni.

A szombati napot a Nemzeti Érzelmű Motorosok kezdik, rendezvényüket reggel 9 órától tartják, gyülekeznek a Hősök terén, és 10 órakor indul a vonulásuk. A motorosok a
Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor, Hungária körút, Lágymányosi híd,
Szerémi út, 6-os számú főút útvonalon keresztül egészen Balatonőszödig mennek.

A többi politikai rendezvény kora délután kezdődik, közülük a Demokratikus Charta rendezvényének gyülekezője a Belvárosban a Roosevelt téren lesz, itt a környező utcákban nem lehet parkolni. Innen a résztvevők a Kossuth térre vonulnak. Az Országos Cigány Önkormányzat Béke Menetéhez csatlakozók pedig az Olimpiai Emlékparknál gyülekeznek majd a Képviselői Irodaház szomszédságában és csatlakoznak a chartásokhoz.

Ugyanekkor a radikálisok a Hősök terén tartják gyülekezőjüket, majd innen indulnak a Radical Mass elnevezésű menetükre az Andrássy úton keresztül a Szabadság téren lévő katonai emlékműig.

A fenti négy rendezvény miatt, összességében tilos lesz megállni péntek 20 órától, szombaton 24 óráig: a Roosevelt teret és a Batthyány-örökmécsest övező legtöbb utcában, így a Clark Ádám térről 30 méter hosszon a Kossuth téren körben, Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint az Arany János utca mindkét oldalán a Széchenyi felső rakpart és a Nádor utca között.

Rendezvények a hétvégén (FN.hu)

Rendezvények a hétvégén (FN.hu)

Lezárják az MTA előtt a külső parkolót is, a Szabadság téren sem lehet parkolni, és az Andrássy út páros oldali szervizútján sem, a Hősök tere és a Rippl-Rónai utca között. Ugyancsak tilos lesz az Andrássy út páros oldalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky utca között és az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti szervizút között parkolni.

A nem politikai rendezvények közül az idei Mobilitási Hét eseményeihez kapcsolódva vasárnap a Magyar Kerékpárosklub budapesti rendezvényének keretén belül, a lezárt Andrássy útra kerékpáros programokat szerveznek.

Szeptember 22-én hétfőn, amely az Európai Autómentes Nap, csatlakozni lehet a Critical Mass bicikliemeléshez, amelyet először a Hősök terén, majd a Moszkva téren is megismételnek. A hétfői kerékpáros demonstráció 18 órakor kezdődik a Hősök terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik