Belföld

Orbán-Fodor-találkozó lesz csütörtökön

Szijjártó Péter szóvivő szerint csütörtökön dől el, hogy a négyfős fideszes delegációban a pártelnök mellett még ki vesz részt a Fodor Gábor SZDSZ-elnök által kezdeményezett találkozón.

A július 21-i Fodor-Orbán-találkozó után ez lesz a második alkalom, hogy az SZDSZ és a Fidesz elnöke tárgyalóasztalhoz ül egymással. Az első találkozón, amelyet Fodor Gábor elnökké választása után kezdeményezett, a két pártelnök abban egyetértett, hogy cselekvőképes kormányra van szükség, de míg a Fidesz elnöke már akkor is az előrehozott választásban látta a megoldást, az SZDSZ vezetője ezt csak akkor tartotta lehetségesnek, ha sem a kisebbségi kormány cselekvési terve, sem pedig az ezt követő szakértői kormány nem válna be.

A miniszterelnök Megegyezés című programjának bemutatása után, szeptember 8-án Fodor Gábor levelet küldött a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökének, amelyben egyeztetést kezdeményezett a szakértői kormány felállításáról. Ezt megelőzően az MDF is kezdeményezett ellenzéki találkozót, amelyet múlt szerdán tartottak meg, azonban erre az SZDSZ nem ment el, mert – mint mondták – nem volt számukra megfelelő az időpont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik