Belföld

Már biztonságosabb Miskolc főutcája

Nincs olyan önkormányzati épület Miskolc főutcáján, amelynek homlokzata esetlegesen veszélyt jelentene a járókelőkre - jelentette ki Molnár Zoltán, a Miskolci Ingatlangazdálkodó (Mik) Zrt. vezérigazgatója.

Miskolc sétálóutcáján augusztus 26-án egy épületről zuhant le egy stukkó, halálosan megsebesítve egy 56 éves, a ház előtt álló férfit. Az ingatlan teljes egészében magántulajdonban van – emlékeztetett a tragédiára Molnár Zoltán, megjegyezve, ezt követően a Mik Zrt. átvizsgálta valamennyi olyan épület homlokzatának állagát, amelyek részben vagy teljes egészben önkormányzati tulajdonban vannak.

A Mik Zrt. kezelésében lévő főutcai társasházakból tizenhatnak vizsgálták át a homlokzatát, ennek költsége 1-1 millió forint volt, homlokzati díszeket, párkánydíszeket három épületről távolítottak el, a gipszdíszeket lehetőség szerint egyben, hogy a későbbi felújítások során rekonstruálható legyen az eredeti állapot.

A megvizsgált épületek közvetlen veszélyt nem jelentenek a járókelőkre, a homlokzatok felújítása azonban szükséges lenne, de pénz hiányában csak később kezdhetnek hozzá – mondta a vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik