Belföld

A Fidesz bocsánatot kér Mayer Arankától

Még ebben a hónapban megkapja a bíróság által megítélt kártérítést és a nyilvános bocsánatkérést a Fidesztől az Orbán-szőlők ügyében ismertté vált Mayer Aranka - írta a Népszava.

Mayer Arankának – aki egy ideig az Orbán Viktor feleségének résztulajdonában állt Szárhegy dűlő Kft.-hez kapcsolódó per koronatanúja volt – a bíróság 2005-ben ítélt meg erkölcsi és anyagi kártalanítást, amit idén júniusban felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság (LB) is jóváhagyott.

Az ítélet szerint Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsértette Mayer Aranka személyiségi jogait, amikor az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban játszott szerepére, valamint a családja által megvásárolt nagy értékű ingatlanra utalt.

Az ítéletet közölni kell a Fidesz honlapján, továbbá Révésznek és a Fidesznek egyetemlegesen – vagyis akár egyiküknek vagy közösen mindkettejüknek – félmillió forint nem vagyoni kártérítést és kamatait kell megfizetnie. Révész Máriusz ígérete szerint szeptember végéig ő maga is és a Fidesz is minden, a bíróság által rájuk rótt kötelezettségnek eleget tesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik