Belföld

Dáviddal is találkozik Fodor

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke egy esetleges szakértői kormány ügyében hívta megbeszélésre Dávid Ibolyát.

Fodor Gábor csütörtökön csak Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével találkozik, a másik két ellenzéki párt vezetőjével más időpontban folytat megbeszélést. Dávid Ibolya az SZDSZ elnökének meghívása kapcsán úgy fogalmazott: örül, hogy a liberális párt elnöke talált időpontot a naptárában egy találkozóra.

Amennyiben csütörtökön Orbán Viktor és Fodor Gábor “kifejezi közös akaratát”, hogy együtt akarnak kormányozni és megneveznek egy közös, megfelelő tekintéllyel rendelkező miniszterelnök-jelöltet, emellett közös nevezőre jutnak egy program megalkotásában is, akkor akármilyen jelzővel illessék ezt a kormányt (polgári, konzervatív, vagy szakértői), az MDF hajlandó tárgyalni a két ellenzéki párt vezetőjével annak megvalósításáról – jelentette ki Dávid Ibolya.

Előzőleg szerdán kiderült: négypárti ellenzéki találkozó helyett SZDSZ-Fidesz egyeztetés lesz csütörtökön; a két párt elnöke, Fodor Gábor és Orbán Viktor június óta másodszor ül tárgyalóasztalhoz. Fodor Gábor a miniszterelnök Megegyezés című programjának bemutatása után, szeptember 8-án kezdeményezett egyeztetést a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével a szakértői kormány felállításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik