Belföld

Csütörtöktől vége az esős időnek

Délelőtt még borongós idő várható, de egyre kevesebb helyen számíthatunk esőre. Délután a Dunántúl északi felén már rövid időszakokra a nap is kisüthet.

Délelőtt még borongós idő várható, egyre kevesebb helyen számíthatunk kisebb esőre. A délutáni órákban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúl északi felén már rövid időszakokra a nap is kisüthet. Máshol még marad a borongós idő, és csak lassan szűnik meg a csapadék, legtovább – késő délutánig – az északkeleti határaink mentén lehet kisebb eső. A Dunántúlon és északkeleten ismét megerősödik, időnként viharossá fokozódhat az északi-északnyugati szél, az ország más részein mérsékelt marad a légmozgás.

A ciklon csapadékrendszere csütörtökre elhagyja a Kárpát-medencét. A hét hátralévő részében az Észak- és Nyugat-Európában elhelyezkedő, kiterjedő magas nyomású terület peremén továbbra is hűvös, váltakozó nedvességtartamú levegő érkezik felénk, ám a sok felhő mellett csak szombaton várható kisebb csapadék. A hőmérséklet végig jóval az ilyenkor megszokott alatt alakul, csütörtök és péntek éjjel a fagyzugos helyeken talaj menti fagy is kialakulhat.

Az időjárásról további híreket az FN Időjárás oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik