Belföld

Csányi jogi lépéseket tervez a hangfelvétel miatt

Jogi konzultációt követően, a kialakult helyzet miatt, jogi lépéseket tervez Csányi Sándor, az OTP Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki a Népszabadságnak elismerte, ő hallható a Dávid Ibolya MDF-elnök által ismertetett, majd a hvg.hu portálon nyilvánosságra hozott, az adatgyűjtési ügyhöz kapcsolódó hangfelvételen.

“Az UD Zrt. az OTP Bank számára kizárólag őrzés-védelemmel kapcsolatos szokásos tevékenységet végzett, illetve végez. Éppen ezért volt bennem rossz érzés a telefonbeszélgetés témája, illetve tartalma miatt. Személyes találkozás során akartam megtudni, hogy mi állhat az elhangzott információk mögött.

Erre a találkozóra azonban nem került sor, így a telefonbeszélgetésben szereplő ügytől teljességgel távol maradtam. Ugyanakkor a kialakult helyzet kapcsán jogi konzultáció után megteszem a szükséges jogi lépéseket” – fogalmazott a lap szombati számában Csányi Sándor.

Magánbeszélgetés volt

A hangfelvételen hallható másik személy, Tóth János, az UD Zrt. résztulajdonosa az indexnek azt nyilatkozta: “a telefonbeszélgetés egy magánbeszélgetés volt, ahol a kérdéses ügyben egyik megbízómat felkészületlenül, félinformációk és hallomásból kapott adatok alapján soron kívül tájékoztattam egy látszólag fontos ügyről”.

Közlése szerint a tájékoztatás oka az volt, hogy “az egyik érintett a felhívott megbízónál aspirált egy fontos és bizalmas munkakörbe”. Tóth János hozzáfűzte: elhangzott később is egy beszélgetés a felek között, amelyben arról beszélt, hogy nem volt szó jogellenes megbízásról. “Almássy Kornél ügye egyetlen, csupán védelmi célzatú segítségkérés volt, melyben szó sem volt az MDF vagy Dávid Ibolya lejáratásról” – fogalmazott.

Elnézést kért

Tóth János közleményében elnézést kért Almássy Kornéltól, Tombor Andrástól és Stumpf Istvántól, hogy a beleegyezése nélkül nyilvánosságra került felvétellel kellemetlenséget okozott nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik