Belföld

Bérharcot indítanak az orvosok

Bérharcot indít a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - írta a szombati Népszabadság. 2013-ig elérnék az uniós bérek 70 százalékát.

A testület elnöksége egy héten belül dönt arról, milyen eszközökkel próbálják rábírni a kormányt, hogy az orvosi bérek 2013-ig elérjék az uniós jövedelmek 70 százalékát.

Törvényben rögzített garanciát kér a MOK a kormánytól arra, hogy teljesül az a két évvel ezelőtti ígéret, hogy az orvosok átlagjövedelme 2013-ra eléri az uniós bérek 70 százalékát – mondta a Népszabadságnak Éger István, a szervezet elnöke.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit is jelent ez a “harc”, a kamara elnöke azt válaszolta: az akciójuk sikerét szolgáló eszközökről csak egy hét múlva dönt az elnökség.

Hozzátette: közel egy évtizede ismert az az életpályamodell, amelyben egyszer már leírták, milyen bérarányoknak kellene társulniuk az egyes életszakaszokhoz annak érdekében, hogy az orvosok a pályán maradjanak, illetve megtarthassák egzisztenciájukat. Ezt az adatsort aktualizálják, és ehhez igazítják majd a tényleges követelésüket – ismerteti a napilap cikke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik