Belföld

Kisiklott egy villamos Debrecenben

Kisiklott egy villamos csütörtökön délután Debrecenben, a balesetben legalább 10-en sérültek meg.

A villamos eddig ismeretlen okból hagyta el a sínpályát és kidöntött egy fát. A rendőrség a környéket teljesen lezárta, a sérülések foka még nem ismert.

A tűzoltóság a mentők, és a rendőrség nagy erőkkel vonult a baleset helyszínére – tapasztalta az MTI tudósítója a debreceni Nagyerdei körúton, ahol kisiklott a villamos.

Nyikos István, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. szolgáltatási igazgatója elmondta, a villamoskocsi az egyetemi megállóból indult, s mintegy 17 kilométeres sebességre gyorsulhatott fel, amikor eddig ismeretlen okból kisiklott. A szerelvény egy vastag törzsű tölgyfát is kidöntött.

Arra a kérdésre, hogy okozhatta-e ez a balesetet, Nyikos István nem tudott válaszolni. Ugyanis – mint mondta – a friss törés magának a kisiklásnak is lehetett a következménye. Azt a szakértői vizsgálat dönti el, hogy miért tért le a pályáról a villamos szerelvény.

Tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén, miután Debrecenben a Nagyerdei körúton kisiklott az 1-es villamos. (MTI)

Tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén, miután Debrecenben a Nagyerdei körúton kisiklott az 1-es villamos. (MTI)

A helyszínen tartózkodó mentőorvos azt közölte, hogy a balesetben 11-en könnyebben sérültek meg, közülük kilenc embert a Kenézy Gyula Kórházba szállítottak. A villamos vezetője nem sérült meg.

A villamosközlekedés Debrecenben jelenleg is folyamatos, csupán a Nagyerdei körúton nem járnak a szerelvények, azokat a Klinikák megállótól visszafordítják a Nagyállomás felé.Ezekben a percekben a tűzoltók farönkökkel támasztják alá a kisiklott villamost. A találékony tűzoltók egyébként a villamos által kidöntött tölgyet szeletelték fel, s a farönköket használják a szerelvény alátámasztására. Nyikos István szerint a menetrend szerinti villamosközlekedés pénteken reggelre állhat helyre Debrecenben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik