Belföld

Romlott savanyúság terjedt Pest megyében

Romlott savanyúságot foglaltak le ellenőrök egy halásztelki iskola és a kistarcsai Flór Ferenc Kórház konyháján - közölte szerdán a szakhatóság élelmiszerlánc-biztonságért felelős igazgatóhelyettes főorvosa. A fenntartó megyei önkormányzat szerint kórházukba mindössze két üveg lecsó került.

Szabó Enikő főorvos elmondta, a Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Csongrád megyéből kapta a jelzést, hogy budapesti és Pest megyei intézmények konyhájára szállíthattak abból a savanyúságból, amelyet a napokban egy öttömösi illegális feldolgozó üzemében foglaltak le.

A Pest megyei ellenőrök akciójának eredményeként kiderült, hogy egy halásztelki iskola 300 személyes konyhájára és a kistarcsai kórház konyhájára is került romlott savanyúság, lecsó és cseresznyebefőtt.

Pest Megye Önkormányzatának sajtófőnöke ezzel összefüggésben azt közölte: a Flór Ferenc Kórházba csak minimális mennyiségű, a szakhatóság által kétes eredetűnek minősített élelmiszer került.

Kempf Károly Ignác közleményében azt írta: mindössze két üveg lecsó került, “kóstolásos ellenőrzés után” a konyhára, de emiatt megbetegedés nem történt a kórházban. A hatósági értesítést követően azonnal zárolták a jelzett élelmiszereket, így azóta ezekből semmi sem kerülhetett a betegekhez.
Az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság a romlott ételeket lefoglalta és megsemmisítteti.

A hatóságok múlt szerdán Öttömösön egy illegális feldolgozó üzemben nagy mennyiségű, készre csomagolt, vágott savanyúságot – káposztát és uborkát – foglaltak le egy vállalkozónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik